Програмна компонента для пошуку рішень системи рівнянь в частинних похідних в ГТУ методом групового врахування аргументів

Автор(и)

Анотація

У геометричній теорії управління (ГТУ) моделі об'єктів управління, які описуються системами нелінійних звичайних диференціальних рівнянь, перетворюються в еквівалентні лінійні моделі в формі Бруновського. Потім за допомогою лінійних моделей визначають оптимальні закони керування лінійними об'єктами, а потім за допомогою спеціальних перетворень переносять ці закони управління на моделі вихідних нелінійних об'єктів. Для визначення функцій перетворення (ФП), що пов'язують змінні лінійних і нелінійних моделей необхідно вирішувати системи диференціальних рівнянь у частинних похідних. Оскільки універсальних методів вирішення таких систем рівнянь немає, то запропонований метод пошуку ФП на основі багаторядного алгоритму МГВА. Перевірка запропонованого методу при вирішенні ряду завдань за допомогою ГТУ підтвердила його працездатність. Іл.: 1. Бібліогр.: 14 назв.

Ключові слова: геометрична теорія управління; багаторядний алгоритм МГВА; функція перетворення; система диференціальних рівнянь в частинних похідних.

##submission.downloads##